Siirry pääsisältöön

Vuosi kotona

Viikko sitten tuli vuosi kotona täyteen. Aluksi jäin kotiin lomautuksen takia ja sitten jatkoin suoraan siitä hoitovapaalle. Lomautuksen tultua mietin millaista se sitten alkaa olla kotona? Osaanko olla koti-isänä? Sopeudunko siihen? Kuitenkin pidin töiden tekemisestä sekä aikataulutuksesta. Nyt voin kyllä kertoa, kotona taaperon kanssa tarvitaan tarkempi aikataulu. 

Vuoden aikana kotona oltua on tapahtunut paljon. Ai mitä kaikkea?

Maaliskuun 21. päivä sain lomautuspaperit käteen. Olimme vaimoni kanssa molemmat kotona, sillä hän oli vielä vanhempainvapaalla. Tämä tuli kyllä hyvään paikkaan myös, sillä vaikeita öitä oli ollut todella pitkään, joten väsyneitä prinssin palvelijoita olimme kumpikin. Oli mukava päästä auttamaan vaimoani kotiin. Aloimme suunnittelemaan minun hoitovapaani ajankohtaa, ja vaimoni haki opiskelemaan. Odotin hoitovapaan alkua todella paljon vaikka olinkin edelleen surullinen lomautuksen takia. Kevät ja kesä meni suht nopeasti. Vietimme kesän mökillä ja kotona rajatuin mahdollisuuksin. Prinssi oppi uusia taitoja tuolloin nopeaa vauhtia, mm. konttaamisen, kävelyn tukea vasten ja monia muita. Aloitin myös blogin! Niin tylsää taisi olla. Vitsi. Hypätään tästä elo- ja syyskuuhun. 

Vihdoin se hetki tuli! Olin odottanut kuin kuuta nousevaa, että saisin jäädä prinssin kanssa kotiin. Minulla oli paljon ideoita, mitä halusin tehdä prinssin kanssa. Ensimmäiset päivät jännittivät todella paljon. En nimittäin hirveästi ennen tuota ollut prinssin kanssa kahdestaan. Eniten tietysti minua jännitti miten prinssi jaksaa ilman imetystä. Keksin ratkaisun; tekeminen. Mahdollisimman paljon tekemistä niin prinssi ei ajattele maitoa. Tuohon aikaan pääsi vielä leikkipaikkoihin ja niissä useimmat päivät menivät. Keinu ja sisäleikkipuistot tulivat tutuiksi. Kävimme siskoni ja prinssin kanssa useasti sisäleikkipaikoissa. Vaimoni koulu jatkui eteenpäin ja olimme lähes joka päivä käyneet saattamassa vaimoni kouluun ja menimme itse siitä suoraan leikkimään. Näitä päiviä osaa nykyään arvostaa. Kuukaudet vierähtivät ja sitten isä-poika aikamme loppuivat hiljalleen. 

Yksi hyvä puoli lisää, nyt instagramiin on enemmän kuvamateriaalia, kun on valokuvaaja päivisinkin mukana. 

Vaimollani alkoi nimittäin etäkoulu. Ensin se oli yksi tunti, sitten kaksi ja lopulta kaikki oli etänä. Jäin toden teolla kaipaamaan tuota kahdestaan oloa. En siis tarkoita nyt olevan ikävää. Nyt on myös hyviä hetkiä ja kiva olla koko perhe yhdessä. Prinssin kanssa oli vain kiva keksiä kaikkea hauskaa (riehua), kun olimme kahdestaan. Tuon ajan takia prinssistä tulikin varmaan kova riehuja. Nyt on erilaista koska pitää yrittää säilyttää vaimolleni opiskelurauha. Sekä hiukan harmittaa, kun suunnitelmissa oli paljon kaikkea, että minne menisimme ja mitä tekisimme. Enää ei edes kirjastoon pääse.  Tosin nyt alkaa taas vapaus tulemaan, sillä paikkoja toivottavasti lähitulevaisuudessa avataan ja vaimokin jatkaa koulua paikan päällä. Ehkä nyt osaa enemmän arvostaa prinssin kanssa oloa ja keksii enemmän tekemistä, vaikka kaikki ei olekaan vielä mahdollista. Osaahan prinssi kaikkea niin paljon enemmän. Kävelyt sujuu nopeasti ja hän valvoo enemmän. Hoitovapaalle jäätyäni valitinkin vaimolleni, kun prinssi nukkuu niin paljon päiväunia. 

Onneksi hoitovapaa ei ole ohi vaan vielä pääsee jatkamaan ja näkemään uutta.

Tässä tekstissä ei kertakaan mainittu koronaa, sillä se on ärsyttävä hemmo. Rajasin koronan pois tästä tekstistä, ettei korona saa yhtään lisää valoa. Oho nyt taisikin se koronan maininta tulla monesti. 

-(koti)Kokin poikanen











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 1

Oliko meillä tuollainenkin? Tuota ei ehditty edes käyttämään! Noita lauseita tuli sanottua paljon, kun vaimoni kanssa siivosimme pikku prinssin vaatekaappia ja vauvatarvikkeita varastoon. Löysimme monia paitoja minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Näitä tuli ostettua paljon, kun pikku prinssi oli vielä masussa ja halusimme valmistautua kunnolla. Tähän tekstiin ajattelin vinkata omia ajatuksiani tuleville vanhemmille, jotka saattavat miettiä, mitä pitäisi ostaa. Tässä muutamia juttuja mitä tuli mieleen tällä kertaa.  Vaatteista on helpoin aloittaa. Yritimme ostaa vain vähän vaatteita, sillä kuulimme useaan kertaan: "vauva kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi käyttää kaikkea". Vaikka ostimme vähän vaatteita, siltikään kaikkea ei ehditty käyttää. Välillä tuntui pikku prinsillä olevan jokainen päivä upouudet vaatteet. Myös lahjana tuli useita bodyja ja housuja, sillä onhan ne suloisia. Monet vaatteet jota saimme oli kokoa 56, mutta yhtään isompia esim. 68 kokoa tai 74 ei saatu. Mik

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan. Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin.  Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista.  Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut.  Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin.  -Kokin Poikanen

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista. 1. Sukat tai alusvaatteet Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks  tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi.  2. Pipo tai hanskat Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi  LED pipo  ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä  kädenlämmitin  .  3. Saunakiulu herkkuineen Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu , pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kuk