Siirry pääsisältöön

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista.


1. Sukat tai alusvaatteet
Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi. 

2. Pipo tai hanskat
Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi LED pipo ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä kädenlämmitin . 


3. Saunakiulu herkkuineen
Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu, pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kukaan mies ei tiedä niiden eroa. 


4. Kirja tai elokuva
Kirjat ovat varma lahja. Isät varmasti arvostavat omaa aikaa ja rauhallista tekemistä. Jos mietin jotain, mitä itse haluaisin lukea, tulee mieleen ainakin elämänkerrat . Elokuvia voi selailla vaikka täältä Top 50 listalta. Muista myös äänikirjat. 


5. Elämyslahjat
No mitä ostaa miehelle, jolla on jo kaikkea? Elämyslahjat sivulta löytyy lahjakortteja karting-ajosta  laskuvarjohyppyyn, ja kaikkea siltä väliltä. Itse valitsisin näistä varmaan rentoutuskellunnan. 


6. Urheilupaketti
Tämä voi olla hyvä, tai huono idea. Mutta varmasti miehelle mieleinen. Esimerkiksi C More Sport omaa laajan valikoiman eri lajeja. 


7. Lahjakori
Tähän voi kerätä lahjan saajalle mieluisia asioita. Yllä hyviä esimerkkejä. Hemmottelukoriin voisi kerätä esimerkiksi partaöljyn, hiusgeeliä ja hammastahnan. Ei ne miehet oikein muuta käytä. Herkkukoriin erilaisia makeisia, suolakurkkuja, kuivalihaa ja lempijuomia. Taitava voi tehdä itse mukaan sinappia tai fudgea .


8. Kuulokkeet
Musiikin ystävälle mainio lahja. Niitä voi käyttää myös melusuojana, podcastien tai äänikirjojen kuunteluun. Suosittelen itse erityisesti näitä bluetooth/ halutessaan langallisia kuulokkeita. Kannattaa selailla muitakin tuotteita tuolta, ja muistaa myös lahjakortti mahdollisuus!

9. Kustomoitu lahja
Sain itse isänpäivälahjaksi paidan, jossa oli pikku prinssin kädenjälki. Tälläinen onnistuu kangasvärillä. Muita kustomoituja lahjaideoita löytyy esim. Laserpojilta tai Yoursupriselta . 

Isänpäivälahjani tältä vuodelta 

10. Mikäli lukeminen ja huumori ovat lahjan saajalle mieluisia, voit hänelle vinkata vaikka tämän blogin, tai nämä laadukkaat reels videot . 


Toivottavasti löysit tästä listasta hyviä ideoita. Ainakin ensimmäisestä yhdeksästä, heh. 

-Kokin poikanen 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilainen lapsuus

Moikka, Tämä tulee olemaan syvällisin teksti mitä tähän mennessä olen kirjoittanut. Haluan muistuttaa ennen, kun alatte lukemaan tätä erään asian. Minulla oli ihan hyvä lapsuus ja myös hyviä muistoja, mutta tässä keskityn kertomaan tarinan toisesta puolesta. Lisäksi kerron tämän siksi, että alkoholismi on Suomessa yleistä, ja toivon että jos te kohtaatte joskus tälläistä, vaikkapa rattijuopon jolla on lapset kyydissä, puututte siihen. Isäni, on tiivistettynä, narsisti ja alkoholisti. Tämä on ollut suuri vaikuttaja lapsuuteni ajan ja se on jatkunut myös aikuisiälle. Luulin ennen, ettei minusta voisi ikinä tulla hyvää isää itse, sillä oma isäni ei ollut sellainen. Isäni oli mukava ihminen ennen kaikkea tätä, joten sanoisin että ongelma ei ole isäni vaan alkoholi. Joista tulivat loppua kohden sama asia. Ensimmäisiä muistojani ovat kun olin neljä tai viisi vuotias. Silloin asuimme äitini, siskoni ja isäni kanssa kauniissa puu-talossa. Meillä oli purjevene, jonka äärellä rakastimme käyttää

Erilainen nuoruus

Heippa taas. Tämä teksti on jatkoa erilainen lapsuus- tekstille. Käy lukemassa ensimmäinen osa, niin saat paremman käsityksen tarinasta. Tämä on paljon pidempi mitä edellinen, mutten oikein osaa tätä enempää tiivistää. Asiaa on niin paljon. Tarina jatkuu kun olin kolmetoista. Isälleni normaalia alkoholin käyttöä oli 6-pack kaljaa ja viinipullo. Tämä määrä oli siis joka päivä maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin hän joi vain pari olutta, koska yritti tsempata äitipuoleni takia. He siis näkivät vain viikonloppuisin. Tämä johti siihen, että kotimatkalla isäni alkoi juoda olutta jo ajaessaan. Sunnuntai iltaan mennessä hän oli todella pahasti humalassa. Muistan välillä miettineeni, onko normaalia että kolmetoistavuotias kantaa oman isäänsä makuuhuoneeseen nukkumaan. Usein hän sammui sohvalle. Tuolloin ajattelin, ettei tilanne voi pahentua enää. Olin todella väärässä, sillä tuo oli vielä kevyttä siihen verrattuna mitä oli tulossa.  Eräs ilta ajettuamme jääkiekko harkoista kotiin, oli i

Mikä todennäköisyys?

Tänään olisi syvällisen ja itselle todella vaikean aiheen vuoro. Olen joskus viitannut julkaisuissa tähän aiheeseen. Monesti olen myös halunnut kirjoittaa tästä, mutta en ole pystynyt pukemaan tätä sanoiksi. Olen kertonut pikku prinssin syntymästä sekä ajasta sairaalassa, mutta nyt palaamme alkuun. Aloitetaan kertomus parhaimmasta hetkestä. Olin kotona lähtemässä töihin, kun vaimo toi minulle tikun ja kysyi mitä näen siinä. Ihmettelin hetken, ja sitten tajusin että kyse ei ollut näenkö itse tikkua, vaan montako viivaa siinä on. Oikein kun tihrusti, niitä oli kaksi. ''Onko se haamuviiva?'' Vaimo kysyi. Mietin että mikä ihmeen haamuviiva, ihan viiva se on. Vaaleampi vain. Eli siis.. Positiivinen!  Oli niin jännä ajatella kuinka elämämme tulisi muuttumaan. Vaimo oli tutkinut raskaudesta jo paljon tietoa netistä. Aloimme noudattamaan ruoka-aine suosituksia. En kyllä heti alkuun muistanut mitä saa syödä ja mitä ei. Onneksi vaimo oli tarkka ja muisti. Ensimmäiset viikot alkoi