Siirry pääsisältöön

Kolmas viikko

Nyt lähti kolmas viikko käyntiin. Kaikki on sujunut hyvin ja pikku prinssin kanssa on koettu ihania hetkiä. Paras hetki oli itseasiassa tänään. Vaimoni oli lähtenyt kouluun ja prinssin kanssa olimme leikkineet hetken, kun hän yhtäkkiä konttasi syliini ja nukahti. Sitä tunnetta ei pysty selittämään. Niin ihana kokemus. Näiden viikkojen aikana on tullut opittua paremmin miten prinssiä kuuluu huoltaa ja tankata. Ruokien syöttäminen on alkanut olemaan helpompaa. itsetehdyt ruuat ovat loppuneet pakkasesta (eikä ennen muuttoa viitsi täyttää) joten olemme valinneet kaupasta uudet herkut. Ehdoton suosikki sose on piltin lohiruoka. Sormiruokana hän tykkää syödä marjoja ja naksuja. Vadelmat sekä mansikat ovat ykkösiä. 
    Eräs tärkeä asia minkä olen oppinut viikkojen aikana on vauvapuhe. Aluksi puhuin kai liian vakavasti, kun selitin: "äiti lähti" ja "missä ne sun vaipat olikaan". Nyt juttelu on alkanut sujumaan ja huomaan toistelevani sanoja "isi tulee kutittamaan" ja monia muita vastaavia. Eilen tapahtui myös eräs hauska juttu, kun olimme nukuttamassa pikku prinssiä. Lähdin hetkeksi pois, ja kun tulin takaisin, prinssi sanoi: iskä. Tämän pitäisi olla sellainen elokuvamainen hetki, mutta aloimme ihmettelemään mistä hän on oppinut sen. Käytämme nimittäin aina sanaa isi. Toki, olihan tuo myös kiva kuulla. 

Vaikka suurin osa on sujunut mainiosti, silti on ollut pieniä vaikeuksia. Prinssillä on alkanut tulla toinen erä pieniä naskaleita, toiselta nimeltään hampaita. Ensin kesti tosi kauan, että alas tuli ensimmäiset kaksi. Tuolloin monet, jopa oma äitini kertoi ensimmäisten olevan ne pahimmat. Joo olihan siinä oma taistelunsa. Emme olleet vielä tietoisia miten voisi lievittää kutinaa. Nämä nyt tulleet ovat kyllä reilusti pahemmat. Neljä ylähammasta kahdessa päivässä on tullut nyt läpi. Ne silti kutittavat vielä jopa enemmän kun aluksi. Olemme kokeilleet erilaisia keinoja mm. kylmiä puruleluja, purtavia ruokia sekä särkylääkettä. Särkylääke auttaa parhaiten, jotta yöllä saa nukuttua. Päikkärit eivät nimittäin kunnolla onnistu hampaiden takia. Särkylääke yleinsä ottaa vaan pahimman kivun pois, mutta pieni kutina jää häiritsemään. Nyt prinssi on ollut vähän enemmän itkuinen ja pahalta tuntuu ettei enempää osaa auttaa.  Toivotaan hampaiden kohta olevan valmiit. 
     Tuli mieleen, kun vaimo kertoi prinssille tulevan ensimmäiset hampaat. Totesin tuohon: "Nyt prinssi saa syödä pihviä". Oletin niin, sillä ajattelin hampaiden pystyvän puremaan sitäkin. Vaimo onneksi kertoi ettei hampaat tarkoita sitä. Tuli vähän tyhmä olo, koska niimpä. Miksi 7kk vauva muka saisi pihviä? Emmehän edes tiedä millaisesta pihvin kypsyydestä hän pitää. Pitää siis odottaa hänen olevan vähän vanhempi. 

Ensimmäistä ei niin kivaa asuntoa katsomassa

Menossa on ollut myös yksi pieni suuri elämän muutos. Etsimme nimittäin uutta asuntoa. Pari mukavaa on löytynyt ja pari myös ei niin mukavaa. Suurin syy muuttoon on, että pääsisimme lähemmäksi vaimoni koulua sekä prinssi saisi oman huoneen. Osa tavaroista on jo pakattu muuttolaatikoihin ja prinssistä on hauskaa purkaa niitä. Kattilat ja muovikupit ovat erityisen hauskoja, sillä niistä saa ääntä tehtyä.        Tänään kävimme katsomassa yhtä asuntoa. Se oli nykyistä vähän isompi asunto ja kivan näköinen. Keittiö oli nimittäin aika lähelle sellainen mistä olen aina unelmoinut. Tähän asuntoon olivat edelliset asukkaat jättäneet puukaapin. Asunnon esittelijä kysyi haittaako meitä tuo. Vaimoni kanssa olimme molemmat innoissamme kaapista. Se oli hieno ja muistutti vähän narnia- leffan vaatekaappia. Tuossa kaapissa oli kyllä pöly-kylä eikä narnian maa, mutta kuitenkin. Tänään tai huomenna selviää pääsemmekö muuttamaan sinne. Asuntoon siis, ei kaappiin. Toivotaan parasta.

Huomisesta alkaen vaimolla on koulussa etäviikko. Se on niin mukavaa meille kaikille. Saamme viettää paljon aikaa yhdessä vaikka tottakai vaimolla on muutama tunti tietokoneen äärellä ja paljon kotitehtäviä. Aikaa siinä kuitenkin säästää kun ei tarvitse varata matkoihin aikaa. 

Näin meidän elokuu on lähtenyt käyntiin. Toivottavasti teilläkin ollut mukavaa! Aurinkoista elokuuta kaikille.

-Kokin poikanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilainen lapsuus

Moikka, Tämä tulee olemaan syvällisin teksti mitä tähän mennessä olen kirjoittanut. Haluan muistuttaa ennen, kun alatte lukemaan tätä erään asian. Minulla oli ihan hyvä lapsuus ja myös hyviä muistoja, mutta tässä keskityn kertomaan tarinan toisesta puolesta. Lisäksi kerron tämän siksi, että alkoholismi on Suomessa yleistä, ja toivon että jos te kohtaatte joskus tälläistä, vaikkapa rattijuopon jolla on lapset kyydissä, puututte siihen. Isäni, on tiivistettynä, narsisti ja alkoholisti. Tämä on ollut suuri vaikuttaja lapsuuteni ajan ja se on jatkunut myös aikuisiälle. Luulin ennen, ettei minusta voisi ikinä tulla hyvää isää itse, sillä oma isäni ei ollut sellainen. Isäni oli mukava ihminen ennen kaikkea tätä, joten sanoisin että ongelma ei ole isäni vaan alkoholi. Joista tulivat loppua kohden sama asia. Ensimmäisiä muistojani ovat kun olin neljä tai viisi vuotias. Silloin asuimme äitini, siskoni ja isäni kanssa kauniissa puu-talossa. Meillä oli purjevene, jonka äärellä rakastimme käyttää

Erilainen nuoruus

Heippa taas. Tämä teksti on jatkoa erilainen lapsuus- tekstille. Käy lukemassa ensimmäinen osa, niin saat paremman käsityksen tarinasta. Tämä on paljon pidempi mitä edellinen, mutten oikein osaa tätä enempää tiivistää. Asiaa on niin paljon. Tarina jatkuu kun olin kolmetoista. Isälleni normaalia alkoholin käyttöä oli 6-pack kaljaa ja viinipullo. Tämä määrä oli siis joka päivä maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin hän joi vain pari olutta, koska yritti tsempata äitipuoleni takia. He siis näkivät vain viikonloppuisin. Tämä johti siihen, että kotimatkalla isäni alkoi juoda olutta jo ajaessaan. Sunnuntai iltaan mennessä hän oli todella pahasti humalassa. Muistan välillä miettineeni, onko normaalia että kolmetoistavuotias kantaa oman isäänsä makuuhuoneeseen nukkumaan. Usein hän sammui sohvalle. Tuolloin ajattelin, ettei tilanne voi pahentua enää. Olin todella väärässä, sillä tuo oli vielä kevyttä siihen verrattuna mitä oli tulossa.  Eräs ilta ajettuamme jääkiekko harkoista kotiin, oli i

Mikä todennäköisyys?

Tänään olisi syvällisen ja itselle todella vaikean aiheen vuoro. Olen joskus viitannut julkaisuissa tähän aiheeseen. Monesti olen myös halunnut kirjoittaa tästä, mutta en ole pystynyt pukemaan tätä sanoiksi. Olen kertonut pikku prinssin syntymästä sekä ajasta sairaalassa, mutta nyt palaamme alkuun. Aloitetaan kertomus parhaimmasta hetkestä. Olin kotona lähtemässä töihin, kun vaimo toi minulle tikun ja kysyi mitä näen siinä. Ihmettelin hetken, ja sitten tajusin että kyse ei ollut näenkö itse tikkua, vaan montako viivaa siinä on. Oikein kun tihrusti, niitä oli kaksi. ''Onko se haamuviiva?'' Vaimo kysyi. Mietin että mikä ihmeen haamuviiva, ihan viiva se on. Vaaleampi vain. Eli siis.. Positiivinen!  Oli niin jännä ajatella kuinka elämämme tulisi muuttumaan. Vaimo oli tutkinut raskaudesta jo paljon tietoa netistä. Aloimme noudattamaan ruoka-aine suosituksia. En kyllä heti alkuun muistanut mitä saa syödä ja mitä ei. Onneksi vaimo oli tarkka ja muisti. Ensimmäiset viikot alkoi