Siirry pääsisältöön

Kolmas viikko

Nyt lähti kolmas viikko käyntiin. Kaikki on sujunut hyvin ja pikku prinssin kanssa on koettu ihania hetkiä. Paras hetki oli itseasiassa tänään. Vaimoni oli lähtenyt kouluun ja prinssin kanssa olimme leikkineet hetken, kun hän yhtäkkiä konttasi syliini ja nukahti. Sitä tunnetta ei pysty selittämään. Niin ihana kokemus. Näiden viikkojen aikana on tullut opittua paremmin miten prinssiä kuuluu huoltaa ja tankata. Ruokien syöttäminen on alkanut olemaan helpompaa. itsetehdyt ruuat ovat loppuneet pakkasesta (eikä ennen muuttoa viitsi täyttää) joten olemme valinneet kaupasta uudet herkut. Ehdoton suosikki sose on piltin lohiruoka. Sormiruokana hän tykkää syödä marjoja ja naksuja. Vadelmat sekä mansikat ovat ykkösiä. 
    Eräs tärkeä asia minkä olen oppinut viikkojen aikana on vauvapuhe. Aluksi puhuin kai liian vakavasti, kun selitin: "äiti lähti" ja "missä ne sun vaipat olikaan". Nyt juttelu on alkanut sujumaan ja huomaan toistelevani sanoja "isi tulee kutittamaan" ja monia muita vastaavia. Eilen tapahtui myös eräs hauska juttu, kun olimme nukuttamassa pikku prinssiä. Lähdin hetkeksi pois, ja kun tulin takaisin, prinssi sanoi: iskä. Tämän pitäisi olla sellainen elokuvamainen hetki, mutta aloimme ihmettelemään mistä hän on oppinut sen. Käytämme nimittäin aina sanaa isi. Toki, olihan tuo myös kiva kuulla. 

Vaikka suurin osa on sujunut mainiosti, silti on ollut pieniä vaikeuksia. Prinssillä on alkanut tulla toinen erä pieniä naskaleita, toiselta nimeltään hampaita. Ensin kesti tosi kauan, että alas tuli ensimmäiset kaksi. Tuolloin monet, jopa oma äitini kertoi ensimmäisten olevan ne pahimmat. Joo olihan siinä oma taistelunsa. Emme olleet vielä tietoisia miten voisi lievittää kutinaa. Nämä nyt tulleet ovat kyllä reilusti pahemmat. Neljä ylähammasta kahdessa päivässä on tullut nyt läpi. Ne silti kutittavat vielä jopa enemmän kun aluksi. Olemme kokeilleet erilaisia keinoja mm. kylmiä puruleluja, purtavia ruokia sekä särkylääkettä. Särkylääke auttaa parhaiten, jotta yöllä saa nukuttua. Päikkärit eivät nimittäin kunnolla onnistu hampaiden takia. Särkylääke yleinsä ottaa vaan pahimman kivun pois, mutta pieni kutina jää häiritsemään. Nyt prinssi on ollut vähän enemmän itkuinen ja pahalta tuntuu ettei enempää osaa auttaa.  Toivotaan hampaiden kohta olevan valmiit. 
     Tuli mieleen, kun vaimo kertoi prinssille tulevan ensimmäiset hampaat. Totesin tuohon: "Nyt prinssi saa syödä pihviä". Oletin niin, sillä ajattelin hampaiden pystyvän puremaan sitäkin. Vaimo onneksi kertoi ettei hampaat tarkoita sitä. Tuli vähän tyhmä olo, koska niimpä. Miksi 7kk vauva muka saisi pihviä? Emmehän edes tiedä millaisesta pihvin kypsyydestä hän pitää. Pitää siis odottaa hänen olevan vähän vanhempi. 

Ensimmäistä ei niin kivaa asuntoa katsomassa

Menossa on ollut myös yksi pieni suuri elämän muutos. Etsimme nimittäin uutta asuntoa. Pari mukavaa on löytynyt ja pari myös ei niin mukavaa. Suurin syy muuttoon on, että pääsisimme lähemmäksi vaimoni koulua sekä prinssi saisi oman huoneen. Osa tavaroista on jo pakattu muuttolaatikoihin ja prinssistä on hauskaa purkaa niitä. Kattilat ja muovikupit ovat erityisen hauskoja, sillä niistä saa ääntä tehtyä.        Tänään kävimme katsomassa yhtä asuntoa. Se oli nykyistä vähän isompi asunto ja kivan näköinen. Keittiö oli nimittäin aika lähelle sellainen mistä olen aina unelmoinut. Tähän asuntoon olivat edelliset asukkaat jättäneet puukaapin. Asunnon esittelijä kysyi haittaako meitä tuo. Vaimoni kanssa olimme molemmat innoissamme kaapista. Se oli hieno ja muistutti vähän narnia- leffan vaatekaappia. Tuossa kaapissa oli kyllä pöly-kylä eikä narnian maa, mutta kuitenkin. Tänään tai huomenna selviää pääsemmekö muuttamaan sinne. Asuntoon siis, ei kaappiin. Toivotaan parasta.

Huomisesta alkaen vaimolla on koulussa etäviikko. Se on niin mukavaa meille kaikille. Saamme viettää paljon aikaa yhdessä vaikka tottakai vaimolla on muutama tunti tietokoneen äärellä ja paljon kotitehtäviä. Aikaa siinä kuitenkin säästää kun ei tarvitse varata matkoihin aikaa. 

Näin meidän elokuu on lähtenyt käyntiin. Toivottavasti teilläkin ollut mukavaa! Aurinkoista elokuuta kaikille.

-Kokin poikanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan. Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin.  Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista.  Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut.  Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin.  -Kokin Poikanen

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 1

Oliko meillä tuollainenkin? Tuota ei ehditty edes käyttämään! Noita lauseita tuli sanottua paljon, kun vaimoni kanssa siivosimme pikku prinssin vaatekaappia ja vauvatarvikkeita varastoon. Löysimme monia paitoja minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Näitä tuli ostettua paljon, kun pikku prinssi oli vielä masussa ja halusimme valmistautua kunnolla. Tähän tekstiin ajattelin vinkata omia ajatuksiani tuleville vanhemmille, jotka saattavat miettiä, mitä pitäisi ostaa. Tässä muutamia juttuja mitä tuli mieleen tällä kertaa.  Vaatteista on helpoin aloittaa. Yritimme ostaa vain vähän vaatteita, sillä kuulimme useaan kertaan: "vauva kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi käyttää kaikkea". Vaikka ostimme vähän vaatteita, siltikään kaikkea ei ehditty käyttää. Välillä tuntui pikku prinsillä olevan jokainen päivä upouudet vaatteet. Myös lahjana tuli useita bodyja ja housuja, sillä onhan ne suloisia. Monet vaatteet jota saimme oli kokoa 56, mutta yhtään isompia esim. 68 kokoa tai 74 ei saatu. Mik

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista. 1. Sukat tai alusvaatteet Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks  tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi.  2. Pipo tai hanskat Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi  LED pipo  ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä  kädenlämmitin  .  3. Saunakiulu herkkuineen Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu , pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kuk