Siirry pääsisältöön

Sinisen sävyt

''Mikä väri sinun mielestäsi tänne sopii? Millainen sininen? Kuinka vahva väri?'' Vaimoni kyseli minulta tälläisiä kysymyksiä, kun suunnittelimme pikku prinssin huonetta. Hän nimittäin opiskelee sisustus artesaaniksi ja minulla ei ole mitään tietoa millaisia eri sinisiä on olemassa. Minulle on olemassa vain sininen, kun taas vaimoni mainitsi mm. ultramariini, petrooli, turkoosi ja syaanin sininen. Lisäksi pitää päättää onko väri lämmin vai kylmä. En ymmärrä miten seinän väri vaikuttaa lämpötilaan.. Onneksi vaimo on meidän perheen remonttireiska niin kaikki sujuu. Luulin jo päässeeni läpi avioliiton kyselytunnin, kunnes alkoi erilaisten sisustus elementtien suunnittelu. En ymmärrä miksei vain osteta hienoa taulua, mutta oli kuulema tarpeellista tehdä muutakin. Keskustelimme tulisiko maali koko seinälle, vuori tyylillä, kaneja vai mikä olisi hyvä. Keskustelu jatkui pidemmälle ja pidemmälle. Näin silmissä kuinka pankkitili tyhjenee. Tottakai on kiva, että pikku mustikkasilmä saa parasta. 

Näiden lisäksi pikku prinssin huoneeseen on vaimolla suunnitelmissa itsetehty lelulaatikko. Tuossa oli myös samat kysymykset. Itse ehdotin punaista, jotta laatikko löytyisi ja lelut saattaisivat löytää sinne. Eikä koko ajan lojuisi ympäri asuntoa. Sitten päästiin keskustelemaan vastaväreistä (sos). Isäni opetti minulle lapsena, että miehet remontoivat talon ja naiset kuuluvat keittiöön. Hyvin näköjään opetti, sillä minä yleensä teen perheen ruuat ja vaimoni remontoi. 

Joku on saattanutkin huomata instagram storyista, että meillä on unikoulu käynnissä. Unikoulu on sujunut hyvin, jos ei ota huomioon vähäistä unimäärää. Pahimmillaan 30min välein herätystä sekä tuttien etsintää. Rakastan pikku prinssiä yli kaiken, mutta välillä yöllä tulee mietittyä onko hänellä kaikki muumit laaksossa. Hän herää, kun tutti pudonnut. Muutaman minuutin hän etsii tuttia jonka jälkeen se löytyy. Sen jälkeen se heitetään lattialle ja sitten alkaa huuto. Niin ja ennen tätä. Sekä välissä. Olemme onneksi tutista harjoitelleet jo vähän eroon päivisin ja öisin tuttia saa sitten lupsutella rauhassa. Tällä kertaa unikoulu on minun heiniäni, sillä viimeksi se oli vaimoni homma. Mutta näin se sujuu paremmin, sillä jos pikku prinssi näkee vahingossa äidin yöllä alkaa kauhea nälkä mukamas. Unikoulua on käyty nyt neljä yötä joten kohta pitäisi olla pikku prinssin valmistujaiset. Arvosana käytöksestä valitettavasti tulee olemaan viisi. Muuten hän on erittäin hyvin pärjännyt.

Tämmöisiä kuulumisia meidän perheeltä tällä kertaa. Hoitovapaa on mennyt hyvin, vaikka molemmille tulee ikävä, kun vaimo aamuisin lähtee kouluun. Hän ei ole yhtään aamuihminen, mutta kiltisti on aina ajoissa koulussa. Välillä pikku prinssi on ihan maansa myynyt, kun ei ehtinytkään aamulla olemaan tunteja sylissä tai kokea useita kutina hyökkäyksiä. Huomaan pikku prinssin alkaneen enemmän huomaamaan minua, kun olemme enemmän olleet kahdestaan. Nykyään ei ole enää pelkästään ''äiti äiti'' vaan nykyään myös halutaan minun kanssa leikkimään tai syliin vaikka vaimo olisi kotona. Tietysti imetys vetää vaimon top 1 sijalle. En ole siihen vielä kehittynyt. 

Kiitos, että luit tämän tekstin. Oli pientä kevennystä tuon erilainen- blogin ''sarjan'' jälkeen. Mukavaa syksyn alkua teille!


- Kokin poikanen 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilainen lapsuus

Moikka, Tämä tulee olemaan syvällisin teksti mitä tähän mennessä olen kirjoittanut. Haluan muistuttaa ennen, kun alatte lukemaan tätä erään asian. Minulla oli ihan hyvä lapsuus ja myös hyviä muistoja, mutta tässä keskityn kertomaan tarinan toisesta puolesta. Lisäksi kerron tämän siksi, että alkoholismi on Suomessa yleistä, ja toivon että jos te kohtaatte joskus tälläistä, vaikkapa rattijuopon jolla on lapset kyydissä, puututte siihen. Isäni, on tiivistettynä, narsisti ja alkoholisti. Tämä on ollut suuri vaikuttaja lapsuuteni ajan ja se on jatkunut myös aikuisiälle. Luulin ennen, ettei minusta voisi ikinä tulla hyvää isää itse, sillä oma isäni ei ollut sellainen. Isäni oli mukava ihminen ennen kaikkea tätä, joten sanoisin että ongelma ei ole isäni vaan alkoholi. Joista tulivat loppua kohden sama asia. Ensimmäisiä muistojani ovat kun olin neljä tai viisi vuotias. Silloin asuimme äitini, siskoni ja isäni kanssa kauniissa puu-talossa. Meillä oli purjevene, jonka äärellä rakastimme käyttää

Erilainen nuoruus

Heippa taas. Tämä teksti on jatkoa erilainen lapsuus- tekstille. Käy lukemassa ensimmäinen osa, niin saat paremman käsityksen tarinasta. Tämä on paljon pidempi mitä edellinen, mutten oikein osaa tätä enempää tiivistää. Asiaa on niin paljon. Tarina jatkuu kun olin kolmetoista. Isälleni normaalia alkoholin käyttöä oli 6-pack kaljaa ja viinipullo. Tämä määrä oli siis joka päivä maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin hän joi vain pari olutta, koska yritti tsempata äitipuoleni takia. He siis näkivät vain viikonloppuisin. Tämä johti siihen, että kotimatkalla isäni alkoi juoda olutta jo ajaessaan. Sunnuntai iltaan mennessä hän oli todella pahasti humalassa. Muistan välillä miettineeni, onko normaalia että kolmetoistavuotias kantaa oman isäänsä makuuhuoneeseen nukkumaan. Usein hän sammui sohvalle. Tuolloin ajattelin, ettei tilanne voi pahentua enää. Olin todella väärässä, sillä tuo oli vielä kevyttä siihen verrattuna mitä oli tulossa.  Eräs ilta ajettuamme jääkiekko harkoista kotiin, oli i

Mikä todennäköisyys?

Tänään olisi syvällisen ja itselle todella vaikean aiheen vuoro. Olen joskus viitannut julkaisuissa tähän aiheeseen. Monesti olen myös halunnut kirjoittaa tästä, mutta en ole pystynyt pukemaan tätä sanoiksi. Olen kertonut pikku prinssin syntymästä sekä ajasta sairaalassa, mutta nyt palaamme alkuun. Aloitetaan kertomus parhaimmasta hetkestä. Olin kotona lähtemässä töihin, kun vaimo toi minulle tikun ja kysyi mitä näen siinä. Ihmettelin hetken, ja sitten tajusin että kyse ei ollut näenkö itse tikkua, vaan montako viivaa siinä on. Oikein kun tihrusti, niitä oli kaksi. ''Onko se haamuviiva?'' Vaimo kysyi. Mietin että mikä ihmeen haamuviiva, ihan viiva se on. Vaaleampi vain. Eli siis.. Positiivinen!  Oli niin jännä ajatella kuinka elämämme tulisi muuttumaan. Vaimo oli tutkinut raskaudesta jo paljon tietoa netistä. Aloimme noudattamaan ruoka-aine suosituksia. En kyllä heti alkuun muistanut mitä saa syödä ja mitä ei. Onneksi vaimo oli tarkka ja muisti. Ensimmäiset viikot alkoi