Siirry pääsisältöön

K.P. wants home

Milloin ollaan perillä? Saavuimme pari tuntia sitten kotiin. Mummolassa reissu venyi viikon mittaiseksi. Reissussa ehti tapahtua paljon kaikkea siistiä. Tuosta ajattelin kertoa teille tarkemmin tässä blogissa. 

Vaimoni vietti syyslomaa remontoiden. Hän hioi, maalasi ja teki jotain mitä en oikein ymmärtänyt. Nuo ajat olimme pikku prinssin kanssa kahdestaan, jos mamma oli töissä. Kävimme kävelyllä ja leikkipuistoissa. Eräänä päivänä innostuin uusista kuulokkeista ja hienoista maisemista kovasti. Yhtäkkiä huomasin olleeni pikku prinssin päiväuni kävelyllä jo kolme tuntia. Löysimme paikan, jossa oli maatila ja lampaiden aitaus. Oli mukavaa vaihtelua kaupunkielämään katsella lampaita. Siellä oli myös pari pikku lammasta, ovatko ne sitten kilejä vai vasikoita, kuitenkin niitä poikasia. Oli rentouttavaa kävellä siellä ja katsella eläimiä. Arvatkaa kuinka välillä aina jännitti, kun mietin isääni, joka asui siellä lähellä. Vaimoni ja minun lapsuuden kotien välimatka on vain 150 m. Tuli isäni asunnon nähdessäni paljon muistoja mieleen. Harmi oli nähdä asunnon menneen huonompaan kuntoon. 

Pikku prinssi oli todella innoissaan mummolassa asuvasta koirasta. Vaikka samainen koira oli ollut siellä aina, ei prinssi sitä muistanut. Aluksi häntä jännitti. Ei siis koiran häntä vaan pikku prinssiä jännitti koira. Piti tarkentaa. Lopulta prinssi uskalsi mennä koiran luo ja leikkiä sen kanssa. Heillä oli omat leikit ja niistä ei välillä tajunnut kukaan mitään. Vuorotellen ne kantoivat samaa lelua, tai leivän palaa suussaan ja jahtasivat toisiaan. 

Viimeisenä iltana oli ihana mennä saunaan juuri ennen nukkumaan menoa. Olin nimittäin auttanut vaimoa, joten olin ihan puupölyn ja maalin peitossa. Onneksi kyseessä oli vesiliukoinen maali, joka irtosi helposti. Olin käynyt saunassa ja ehtinyt mennä nukkumaan, kun pikku prinssi normaaliin 'kadotin tutin' aikaan heräsi. Rauhoittelin häntä ja ihmettelin minne vaimo oli kadonnut. Vaimo ei ollutkaan vielä ehtinyt saunaan vaan oli vielä hommissa. Kello oli jo yksi yöllä. Kävi vaimoa sääliksi, kun en ollut tajunnut mennä auttamaan vaan nukuin itse makoisaa unta. Söimme vielä iltapalan, tai oikeastaan yöpalan, ja menimme nukkumaan. Onneksi pikku prinssi monien yöheräilyiden jälkeen nukkui pitkään. Ennätys siitä tulikin, kun hän oli pystyssä vasta puoli yhdeksältä. Oli kyllä mukava nukkua pidempään. (Tai no minun, vaimo oli hereillä kun pikku prinssi pyöriskeli välissämme ja tilasi tiheän imun maitoja.) Viikko taaksepäin heräsimme vielä kello kuusi tai jopa viideltä. Kun huomasimme, että kellot siirretään ensi viikolla, piti alkaa rytmiä muuttamaan pikkuhiljaa. Muutos olikin aika nopea ja toivottavasti se jää pysymään.


Kotona odotti mukava yllätys, kun chili oli puhjennut kukkaan.

Mummola reissusta jäi todella mukavat fiilikset. Tuntuu, että saimme levättyä jonkin verran. Oli kyllä mukavaa silti palata kotiin. Onhan koti aina koti. Pikku prinssi meni heti kotiin päästyään innoissaan leikkimään huoneensa. Olihan viikon verran kuitenkin stich, ihaa ja muut pehmolelut joutuneet selvitymään ilman heidän viisasta vaippapöksy johtajaansa. Kokoelma sai vielä uuden kaverin, kun prinssi sai mammalta lahjaksi suuren nallen. Suunnitelmissa oli vielä ennen iltapuuroa käydä kaupassa ja viettää rauhallinen koti-ilta. Suunnitelmat muuttuivat, kun puhelimeeni ilmestyi viesti. Se muutti illan kulun ja alkoi joululaulut soimaan. Postiin saapui odotettu lähetys. Siitä pian lisää instagramissa. 

-Kokin poikanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan. Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin.  Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista.  Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut.  Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin.  -Kokin Poikanen

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 1

Oliko meillä tuollainenkin? Tuota ei ehditty edes käyttämään! Noita lauseita tuli sanottua paljon, kun vaimoni kanssa siivosimme pikku prinssin vaatekaappia ja vauvatarvikkeita varastoon. Löysimme monia paitoja minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Näitä tuli ostettua paljon, kun pikku prinssi oli vielä masussa ja halusimme valmistautua kunnolla. Tähän tekstiin ajattelin vinkata omia ajatuksiani tuleville vanhemmille, jotka saattavat miettiä, mitä pitäisi ostaa. Tässä muutamia juttuja mitä tuli mieleen tällä kertaa.  Vaatteista on helpoin aloittaa. Yritimme ostaa vain vähän vaatteita, sillä kuulimme useaan kertaan: "vauva kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi käyttää kaikkea". Vaikka ostimme vähän vaatteita, siltikään kaikkea ei ehditty käyttää. Välillä tuntui pikku prinsillä olevan jokainen päivä upouudet vaatteet. Myös lahjana tuli useita bodyja ja housuja, sillä onhan ne suloisia. Monet vaatteet jota saimme oli kokoa 56, mutta yhtään isompia esim. 68 kokoa tai 74 ei saatu. Mik

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista. 1. Sukat tai alusvaatteet Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks  tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi.  2. Pipo tai hanskat Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi  LED pipo  ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä  kädenlämmitin  .  3. Saunakiulu herkkuineen Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu , pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kuk