Siirry pääsisältöön

Syysloma

Limpsin lampsin jalkapatikalla.. 

Vaimolla alkoi syysloma, ja suunnitelmissa oli lähteä pitkäksi viikonlopuksi mummolaan*. Emme tällä hetkellä omista autoa, emmekä matkatavaroiden takia voineet mennä bussilla. Isomummo*** tarjoutui meidät kyyditsemään, ja samalla sovimme piipahtavamme sielläkin. Olimme raahanneet kaikki matkatavarat alas ja päätimme soittaa isomummolle missä hän menee. Yllätykseksemme isomummo oli vielä kotona. Ei siinä muu auttanut, kun meidän lähteä vastaan junalla, jotta pikku prinssin päiväunirytmi ei mene ihan pilalle. Kaukaloon nukuttaminen on aika tuskaista nimittäin, mutta olimme myös onnellisia että prinssi vielä mahtuu siihen. Päästään vähemmällä säädöllä. 

Hyppäsimme junan kyytiin ja luulimme ehtivämme kauppaan. Meillä oli jo kova nälkä, kun emme olleet ehtineet syödä kuin aamupalan. Pikku prinssi onneksi ehti syödä, muuten hän olisi omalla kauniilla äänellä huutanut asiansa selväksi. Juna-asemalle saavuttua pikku prinssin päiväuniaika tuli ja yritimme häntä nukuttaa. Isomummo soitti, että pikku prinssin kuljetus on saapunut, mutta emme nähneet ketään missään. Olimme menneet ristiin ja rastiin, joten kesti hetki ennen kuin löysimme toisemme. Pikku prinssi lopulta nukahti. 

Isomummolle saavuttua ja siellä hetken oltuamme päätimme lähteä kauppaan ostamaan vaippoja. Samalla tapoimme aikaa, koska mamma** oli vielä töissä. Kävimme kaupassa ja keinumassa, sitten mamma tulikin meitä hakemaan. Mummolassa pääsimme heti syömään, olihan nälkä tullut jo suureksi. Pikku prinssille oli ostettu uusi matkasänky jonka kokoaminen sujui hyvin. Edellinen sänky muutti kesällä mökille. Pieni epämukavuus siinä sitten huomattiin, sängyssä ei ollut patjaa. Oli tuolloin jo ilta, joten vaimoni lähti matkaan saman tien vielä kauppojen ollessa auki. Hinta oli yli puolet enemmän mitä luulimme tuotteen maksavan. Ei meillä ollut muuta vaihtoehtoa, kun ostaa se silti. Luulisi ainakin kestävän. 

Loppujen lopuksi saimme pikku prinssin nukkumaan. Päätimme vaimoni kanssa mennä saunaan rentoutumaan. Olihan ollut pieni seikkailu päästä perille mummolaan. Oli ihana olla hiljaisuudessa, sillä pikku prinssi oli päivän aikana monesti ja useasti kertonut ettei pitänyt jostakin asiasta. Korvamme olivat varmaan ihan punaisina huudon määrästä. Saunassa kylmän päivän jälkeen ja ihanassa hiljaisuudessa. Mainitsinko jo että hiljaisuudessa? Ehdimme noin 5 minuuttia vain olla, kun mamman koira halusi tulla seuraksemme saunaan..


Perjantai menikin lähes kokonaan kuulokeostoksilla, josta on hassun hauska reels video instagramissa. Kokeillaan jos saan tähän toimivan linkin siihen: 

https://www.instagram.com/reel/CGHmQE1AjK3/?igshid=132wpovuhhn1x

Nyt olemme vähän jo tänne asettuneet, ja kerron siitä vielä lisää. ¡Tänään kannattaa olla kuulolla instagramissa, sillä sinne tulee arvonta! 

-Kokin poikanen

Sanastoa
*mummola: pikku prinssin äidin äidin ja äidin isän kotipesä.
**mamma: mummolan isoäiti, liian nuori mummoksi. 
***Isomummo: pikku prinssin äidin äidin äiti, tosi mummo.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilainen lapsuus

Moikka,Tämä tulee olemaan syvällisin teksti mitä tähän mennessä olen kirjoittanut. Haluan muistuttaa ennen, kun alatte lukemaan tätä erään asian. Minulla oli ihan hyvä lapsuus ja myös hyviä muistoja, mutta tässä keskityn kertomaan tarinan toisesta puolesta. Lisäksi kerron tämän siksi, että alkoholismi on Suomessa yleistä, ja toivon että jos te kohtaatte joskus tälläistä, vaikkapa rattijuopon jolla on lapset kyydissä, puututte siihen.Isäni, on tiivistettynä, narsisti ja alkoholisti. Tämä on ollut suuri vaikuttaja lapsuuteni ajan ja se on jatkunut myös aikuisiälle. Luulin ennen, ettei minusta voisi ikinä tulla hyvää isää itse, sillä oma isäni ei ollut sellainen. Isäni oli mukava ihminen ennen kaikkea tätä, joten sanoisin että ongelma ei ole isäni vaan alkoholi. Joista tulivat loppua kohden sama asia.Ensimmäisiä muistojani ovat kun olin neljä tai viisi vuotias. Silloin asuimme äitini, siskoni ja isäni kanssa kauniissa puu-talossa. Meillä oli purjevene, jonka äärellä rakastimme käyttää ai…

Erilainen nuoruus

Heippa taas. Tämä teksti on jatkoa erilainen lapsuus- tekstille. Käy lukemassa ensimmäinen osa, niin saat paremman käsityksen tarinasta. Tämä on paljon pidempi mitä edellinen, mutten oikein osaa tätä enempää tiivistää. Asiaa on niin paljon.Tarina jatkuu kun olin kolmetoista. Isälleni normaalia alkoholin käyttöä oli 6-pack kaljaa ja viinipullo. Tämä määrä oli siis joka päivä maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin hän joi vain pari olutta, koska yritti tsempata äitipuoleni takia. He siis näkivät vain viikonloppuisin. Tämä johti siihen, että kotimatkalla isäni alkoi juoda olutta jo ajaessaan. Sunnuntai iltaan mennessä hän oli todella pahasti humalassa. Muistan välillä miettineeni, onko normaalia että kolmetoistavuotias kantaa oman isäänsä makuuhuoneeseen nukkumaan. Usein hän sammui sohvalle. Tuolloin ajattelin, ettei tilanne voi pahentua enää. Olin todella väärässä, sillä tuo oli vielä kevyttä siihen verrattuna mitä oli tulossa. Eräs ilta ajettuamme jääkiekko harkoista kotiin, oli is…

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan.
Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin. Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista. Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut. 
Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin. 
-Kokin Poikanen