Siirry pääsisältöön

Vauvavuosi

Tänään on vauvavuoden viimeinen päivä. Huomenna meillä on taapero ja alkaa uudet kujeet. Tuli mieleen, että tämä olisi hyvä hetki muistella kulunutta vuotta. Olen kertonut joitakin pieniä hetkiä, mutta nyt suuret mahtavat seikkailut valkokankaalle. Aloitetaan tarinamme siis ihan alusta, eli sairaalasta.


Ensimmäinen syksy:

Oli kaunis keskipäivä, linnut rääkyivät, oravat tappelivat puussa ja maailmaan syntyi koko maailman historian suloisin vauva. Oli siis elokuu vuonna 1999. No, teitä ei varmasti kiinnosta minun syntymäni joten hypätään sittenkin suoraan pikku prinssiin. 

Pikku prinssin tarina alkaa 24. lokakuuta, vuonna 2019. Kello oli noin kuusi illalla, kun tilanne ei olut edennyt kahden päivän käynnistyksen aikana oikein mihinkään. Sanoin vaimolle, että pojan pitäisi syntyä ennen kello 20. (Onneksi vaimo ei tätä muistanut, tai olisin ehkä viettänyt yön taivasalla.) 

Ensimmäisen, ja varmaan viimeisen kerran vaimo pysyi aikataulussa. Pieni poikamme syntyi tarkalleen klo 19.57. Ensimmäiset päivät menivät tutustuessa millainen pakkaus hän oikein on. Huomasimme hänessä heti söpöyden, ihanat silmät ja vahvat keuhkot. Pidin isyyslomaa 17 päivää heti alkuun, sillä halusin olla mukana uuden arjen aloittamisessa.

Monesti olen kuullut kuinka isä on jäänyt ulkopuolelle ja se on todella harmillista. Kieltämättä vaikka molemmat meistä viettivät saman verran aikaa pikku prinssin kanssa, minulle tuli vähän ulkopuolinen olo. Tuntui etten tiedä tarpeeksi tai saa kontaktia pikku prinssiin. Faktahan on, että äidillä on alkuun parempi yhteys. En tiedä onko se siksi, kun äiti kantaa yhdeksän kuukautta lasta mukanaan, tai no meidän tapauksessa kahdeksan. Vaiko imetyksestä. Tässä vaiheessa itse nostin suuremman vaihteen päälle ja yritin enemmän. Syksy meni aikalailla ollessamme kotosalla ja minulla töissä. 


Ensimmäinen talvi:

Pikku prinssillä oli joulukuun alussa ikää puolitoista kuukautta, joten toivoimme, ettei tulisi kauheen kylmää talvea. Onneksi tuolloin talvella ei ollut kovia pakkasia. Talvea hän ei oikein nähnyt, sillä aina vaunujen liikkuessa pikku prinssi nukahti. Eräs hauska muisto tuli tästä mieleen. Aina kun kävimme kaupassa, piti pikku prinssi syöttää sinne tultaessa ja pois lähtiessä. Hän söi niin usein ja paljon. Yritimme kerran, kun pikku prinssi nukkui vaunuissa, ehtiä kotiin. Niinhän siinä kävi, että pikku prinssi heräsi bussissa ja voi sitä huudon määrää, kun palvelu ei pelannutkaan heti. 

Talvesta jäi myös mieleen se, kun pikku prinssi kasvoi hyvin ja paino meni mukavaa tahtia ylöspäin. Itseasiassa fyysistä kehitystä tuli muutenkin, koska pikku prinssi oppi pyörähtämään ympäri. Selältä vatsalle siis, eikä kuperkeikkaa mikäli niin tajusitte. Kävimme myös neljä kertaa vauvauinnissa.



Kuvia vuoden varrelta

Ensimmäinen kevät:

Ikävä tässäkin mainita korona, mutta se vaikutti asioihin paljon. Julkiset leikkipaikat vaihtuivat pihakeinuun ja olimme kotona entistäkin enemmän. Minut lomautettiin ja alun pettymyksen jälkeen koin sen olevan yksi parhaista asioita, joita tapahtui. Olimme taas kaikki yhdessä kotona ja se oli mahtavaa. Meidän ''ulkona syöminen'' vaihtui parvekkeella syömiseen. Keksimme tosi paljon kaikkea uutta ja koimme hauskoja hetkiä. Pikku prinssi täytti puolivuotta. Oli myös suruja, sillä prinssin ensimmäiset hampaat puhkesivat. Niitä hän huusi ja itki monet yöt.


Ensimmäinen kesä:

Keinuminen oli pikku prinssin mielestä hauskaa ja maailma aukesi, kun hän oppi konttaamaan. Kesällä tuli opittua paljon muutakin. Seisomaan tukea vasten ja kävelemään kärryä käyttäen. Vaimoni sai koulupaikan, joten meidän tuli muuttaa toiselle paikkakunnalle. Minä jäin hoitovapaalle ja aloitin uuden harrastuksen, bloggauksen. Kokinpoikasesta tuli uusi tulokas perhekuplaan. Aloimme pikku prinssin kanssa hengaamaan päivät kahdestaan ja hän oppi sanomaan äiti. Surullista oli, kun koiramme kuoli. 


Kuvia vuoden varrelta

Toinen syksy:

Nykyhetkestä olenkin kertonut muissa blogeissa ja instagramissa enemmän. Vielä tuli mieleen muutamia juttuja, joista en ole maininnut. Pikku prinssillä on hampaita jo seitsemän. Äidin pureminen kyljestä on arkipäivää. Puhuminen on lisääntynyt ja etenkin jokeltelu. Se on suloisen kuuloista, vaikka surettaa, kun toinen niin tohkeissaan kertoo eikä kukaan ymmärrä. Nyt pikku prinssi kävelee ilman tukea taitavasti ja konttaaminen on jäänyt vähemmälle. 

Huomenna on suuret pienet juhlat nuorella herralla. Teemana on mikäs muukaan, kuin Ryhmä Hau. Kaikki vieraat pääsevät tulemaan juhliin, eli vaimon paras ystävä lapsineen. Ehkä hyvä myös koronatilanteen kannalta, ettei järjestetty suurempia juhlia. Isovanhemmat tulevat kahvittelemaan myöhemmin. 

Tämä on ollut kyllä huippu vuosi, ja olen kiitollinen saadessani olla näin ihanan lapsen isä. Tietysti vaimolle kuuluu kiitokset tästä vuodesta myös. Hän on ollut kelpo vaimo. 

Saa nähdä miltä seuraavat vuodet taaperon kanssa näyttää. Kovasti odotan, kun pääsee oikeasti juttelemaan pikku prinssin kanssa. Odotamme kovasti myös parempi yöunia. Kyllähän ne helpottaa, joskus ainakin?

- Kokin poikanen 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan. Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin.  Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista.  Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut.  Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin.  -Kokin Poikanen

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 1

Oliko meillä tuollainenkin? Tuota ei ehditty edes käyttämään! Noita lauseita tuli sanottua paljon, kun vaimoni kanssa siivosimme pikku prinssin vaatekaappia ja vauvatarvikkeita varastoon. Löysimme monia paitoja minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Näitä tuli ostettua paljon, kun pikku prinssi oli vielä masussa ja halusimme valmistautua kunnolla. Tähän tekstiin ajattelin vinkata omia ajatuksiani tuleville vanhemmille, jotka saattavat miettiä, mitä pitäisi ostaa. Tässä muutamia juttuja mitä tuli mieleen tällä kertaa.  Vaatteista on helpoin aloittaa. Yritimme ostaa vain vähän vaatteita, sillä kuulimme useaan kertaan: "vauva kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi käyttää kaikkea". Vaikka ostimme vähän vaatteita, siltikään kaikkea ei ehditty käyttää. Välillä tuntui pikku prinsillä olevan jokainen päivä upouudet vaatteet. Myös lahjana tuli useita bodyja ja housuja, sillä onhan ne suloisia. Monet vaatteet jota saimme oli kokoa 56, mutta yhtään isompia esim. 68 kokoa tai 74 ei saatu. Mik

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista. 1. Sukat tai alusvaatteet Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks  tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi.  2. Pipo tai hanskat Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi  LED pipo  ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä  kädenlämmitin  .  3. Saunakiulu herkkuineen Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu , pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kuk