Siirry pääsisältöön

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 2

Jatketaan siitä mihin edellisessä blogissa jäätiin. Nyt on kyseessä vauvahankinnat osa 2.

Aluksi emme hankkineet ollenkaan tuttipulloja, sillä mietimme ettemme tarvisi niitä ollenkaan. Heti sairaalasta kotiuduttuamme lähdimme kuitenkin ostamaan niitä, sillä pikku prinssi ei osannut syödä itse kunnolla. Samalla reissulla ostimme rintapumpun, jota emme luulleet tarvitsevamme myöskään. Oikeassa olimme, sillä emme me sitä käyttäneet vaan enemmänkin vaimoni. Näistä oli suuri apu, kun pikku prinssi alkoi syömään enemmän, kun 2 ml kerralla. Lopulta pulloja kertyi yli 10. Nimittäin ennen kiinteiden aloitusta pitää tuttipullot tiskata ja keittää joka käytön jälkeen. 

Toteamus tuttipulloista ja rintapumpusta: Ellei ole varma, että niitä tarvitsee, niin jättäisin ostamatta. Tarvittaessa niitä saa nopeasti kaupasta. Ei siitä haittaakaan ole, jos on pullo tai kaksi varalla kaapissa.


Tuteissa oli vähän sama juttu, kun yllä. Meidän tarkoitus oli, ettei ikinä anneta tuttia. Elämä päätti toisin ja onneksi oltiin saatu ystävältä pussillinen erilaisia tutteja. Tutteja jos käyttää, niitä tarvitsee useita. Ensinäkin, ne hukkuvat helposti. Toiseksi, ne pitää vaihtaa tietyin väliajoin. Lopulta päädyimme ostamaan BIBS tutteja, joista prinssi tykkäsi eniten. Lisäksi ne ovat kivan näköisiä ja niitä on paljon eri värejä. Joskus oikean tutin löytämiseen voi mennä useampi merkki, mutta meillä onneksi selvisi lähes heti se paras.

Toteamus tuteista: Jotkut vauvat pärjäävät ilman, mutta jos niitä aikoo käyttää, on hyvä olla useampi.  


Mikäli käsite white noise ei ole tuttu, selitän vähän. White noise rentouttaa vauvaa ja auttaa nukkumisessa, koska white noise kohina muistuttaa vauvaa samoista äänistä, joita he kuulivat kohdussa. Tuon takia keksittiin white noise ääntä pitävä lelu. Itse emme raaskineet ostaa kallista lelua, koska emme olleet varmoja auttaako se edes. Halusimme ensiksi testata toimiiko se. Vaimoni keksi, jos pistäisimme radion kanavien väliin, tulee siitä sama ääni. Tämä 20e radio on vieläkin white noisena käytössä öisin. Whisbear olisi maksanut 70e, joten hyvät rahat tuli säästettyä. Tosin onhan se pehmolelu söpö! Automatkoilla me laitamme tarvittaessa puhelimesta white noisea. 

Toteamus white noisesta: Whisbear tai vastaavat voi korvata radiolla. Whitenoise löytyy myös spotifysta tai youtubesta.


Alkuun kokeiltiin laittaa white noise spotifystä. Idea oli hyvä, mutta akku loppui nopeaan..

Seuraavaksi hyppykiikku. Tämä tuote vaikutti aluksi meistä kivalta, mutta sitä tuli käytettyä vain pari kertaa. Saimme myös tietää myöhemmin, ettei tämän käyttöä suositella. Syytä tähän en nyt muista. 

Toteamus hyppykiikusta: Meillä osottautui turhaksi. Pärjää mainiosti ilman.


Otetaan tähän vielä purulelut. Niitä kannattaa olla muutama. Vauvalle nimittäin hampaiden kasvaessa kehittyy suuri tarve purra kaikkea. Tietysti myös puruleluja on erilaisia ja vauvalle saattaa kelvata vain tietynlainen. Aluksi pikku prinssi ei kelpuuttanut mitään, sen jälkeen tykkäsi niistä joissa on vettä sisällä. Ne saa myös kätevästi jääkaappiin viilentymään. Myöhemmin suosikiksi nousi oreo-keksiltä näyttävä purulelu. Kannamme sitä vieläkin mukana, semmoinen pieni jyrsijä hän on. Puruleluissa ja kaikessa vauvalle annettavassa on tärkein katsoa aina turvallisuus. Ettei ole irtoavia osia.

Toteamus puruleluista: Sinulla on valinta pureeko baby shark sinulta sormen irti, vai tylsyttää hampaansa hassun hauskaan apinan näköiseen leluun.


Se vauvahankinnoista tällä erää. Hauska, kun näitä kirjoittaessa tulee aina uusia juttuja mieleen. Jatko-osaa on siis vielä luvassa. Mukavaa viikon alkua kaikille!

-Kokin poikanen

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Blogin esittely

Hei ja tervetuloa blogini maailmaan. Olen 21-vuotias isä, aviomies ja kokki. 10 päivän päästä olen myös koti-isä. Harrastan lenkkeilyä sekä chilin kasvatusta. Toivon palaavani vielä joskus nyrkkeilyn pariin.  Tulen kirjoittamaan blogissani perhe-elämästä, pojan kehityksestä ja muista arkisista asioista.  Luvassa on myös reseptejä ja muita niksejä mitä matkan varrella olen oppinut.  Toivottavasti piditte esittelystä ja jäätte seurailemaan, sillä vaimo käski kirjoittaa hyvän blogin.  -Kokin Poikanen

Vinkkejä vauvahankintoihin osa 1

Oliko meillä tuollainenkin? Tuota ei ehditty edes käyttämään! Noita lauseita tuli sanottua paljon, kun vaimoni kanssa siivosimme pikku prinssin vaatekaappia ja vauvatarvikkeita varastoon. Löysimme monia paitoja minkä olemassa olosta en edes tiennyt. Näitä tuli ostettua paljon, kun pikku prinssi oli vielä masussa ja halusimme valmistautua kunnolla. Tähän tekstiin ajattelin vinkata omia ajatuksiani tuleville vanhemmille, jotka saattavat miettiä, mitä pitäisi ostaa. Tässä muutamia juttuja mitä tuli mieleen tällä kertaa.  Vaatteista on helpoin aloittaa. Yritimme ostaa vain vähän vaatteita, sillä kuulimme useaan kertaan: "vauva kasvaa niin nopeasti, ettei ehdi käyttää kaikkea". Vaikka ostimme vähän vaatteita, siltikään kaikkea ei ehditty käyttää. Välillä tuntui pikku prinsillä olevan jokainen päivä upouudet vaatteet. Myös lahjana tuli useita bodyja ja housuja, sillä onhan ne suloisia. Monet vaatteet jota saimme oli kokoa 56, mutta yhtään isompia esim. 68 kokoa tai 74 ei saatu. Mik

Isän joululahjatoiveet

Joulu alkaa lähestymään ja itselleni suuri ongelma joka vuonna on joululahjat. Joka vuosi on vaikea keksiä mitä ostaisi kenellekin. Haluaisin helpottaa teidän jouluostoksia kertomalla esimerkkejä, mitä isälle voi ostaa. Kyseessä siis Kokin poikasen spesiaali lahjalista. 1. Sukat tai alusvaatteet Sukat ja alusvaatteet ovat sellaisia mitä harva mies raaskii ostaa itse. Yleensä käytämme ne loppuun asti ja vasta pakon edestä ostamme uudet. Esimerkiksi Happy Socks  tekee hauskoja sukkia, jotka varmasti saavat isän iloiseksi.  2. Pipo tai hanskat Vaikka pipot ja hanskat kuulostavat yleiseltä lahjalta, silti se kannattaa. Jos hyvä pipo löytyy jo, miltä kuulostaisi  LED pipo  ? Hanskojen sisälle on mukava saada myös lämmikettä. Katso vaikka tämä uudelleenlämmitettävä  kädenlämmitin  .  3. Saunakiulu herkkuineen Onko lahjan saaja kova saunomaan? Kerää kiulun sisälle saunajuomia, saunahattu , pefletti ja kaikkea muuta saunakamaa. Mukaan on helppo lisätä shampoo, hoitoaine tai saippua, sillä kuk